Historien bag Sortebakken
Gymnastik Forening start 2011

 

Stenild gymnastikkreds oprettedes den 13. februar 1888 sammen med Hørby og Snæbum.
Da der i Stenild blev opført et forsamlingshus i sommeren 1890, blev Stenild en selvstændig kreds med Jens Nielsen, Hannerup, som den førte formand.
Gymnastikken afholdtes i forsamlingshuset.

I 1975 blev Stenild Gymnastikforening sammenlagt med Stenild Foredragsforening. Stenild Foredragsforening udviklede sig gennem tiderne. Der kom Legestue for de små, Natur- og friluftliv til de lidt større, Kultur- og naturlegeplads og Stenild Gymnastik. Derfor hedder det i dag Stenild Foredrags- og aktivitetsforening.

Stenild Gymnastik udviklede sig gennem tiderne. Der var hold for alle aldersklasser, vores primær hold, var dog børne/ungehold. Vi kunne ikke klare os med pladsen i forsamlingshuset - springholdene var for store og de sprang for højt. Derfor havde vi gymnastikhold i Valsgaard, Haverslev, Nørager og Aars. Vores store ønske var at samle holdene således, at det blev nemmere at håndtere.
I starten holdt vi Forårsopvisning i Stenild Forsamlingshus. Der var proppet langs med væggene med publikum og gymnasterne havde et lille gulvareal at lave opvisning på. 
Når vi havde Rep. Holdet fra DGI som gæstehold, måtte de starte i redskabsrummet, når de skulle springe og i den anden ende stod to og holdt en måtte op mod muren, så gymnasterne ikke kom til skade ved springene. Derfor begyndte Stenild Gymnastik at holde Forårsopvisning i Sortebakkehallerne. 

Fra 2001 blev der startet et konkurrencehold med ni spring/rytmegymnaster med Jacob Bjerrum og Anders Bidstrup som instruktører. I 2002 blev holdet nr. 1 til Jyske Mesterskaber i Spring-Rytme. Der blev vundet guld, sølv og bronze i hold og som individualister. Vi havde flere gange hold i 1. division og havde enkelt gang i 2005 vundet bronze til DM med Christian Frederiksen og Søren Bidstrup som instruktører.

Stenild Gymnastik begyndte at lave gymnastikrejser i år 2000. Der rejste vi til Tjekkiet. Vi rejste med ca. 35 gymnaster og sov i gymnastiksale. Vi var på tur i ca. 6 dage og lavede omkring 4 – 5 opvisninger. Rejseholdet trænede fra april til juni og rejserne startede, når der blev sommerferie fra skolen. Stenild Gymnastik havde også besøg af et Tjekkisk hold, som vi mødte under en af vores rejser. Ud over Tjekkiet, rejste vi også til Slovakiet. Der havde vi en fantastisk opvisning og slappede af i varme kilder. Senere begyndte vi at rejse til Kroatien hvor vi opholdt os på Istrien. Der var vi lidt mere heldige med vejret. Sol og varme, dejlige strande og vidunderlige opvisninger i solnedgange. Altid godt besøgt af danske turister i Kroatien. Vi havde den glæde engang at møde Nøragers tidligere borgmester Poul Larsen og hans hustru Sonja Larsen. Det gjorde netop denne opvisning rigtig dejlig. 
Vores målsætning var: ”Alle skal have mulighed”, derfor var det vigtigt at samle penge ind til rejsen. Det var salg af lodsedler, loppemarked, samle sten på marker ect. 
Gennem de år vi har rejst, har vi samlet gymnaster fra hele Himmerland, hvilket gav en dynamisk og aktiv gruppe. Samtidig gav det foreningen ny inspiration og nye gymnaster.
I 2003 indgik Stenild Gymnastik et samarbejde med Haverslev Gymnastik om vores juniorhold. Dette samarbejde ophørte i 2008. 

 

Så kom tiden med Sortebakkehallerne

Ny forening "Sortebakken Gymnastik Forening"

Den 23.08.2010 var der stiftende generalforsamling i den nystiftede Sortebakken Gymnastikforening. 
Det var en naturlig overgang fra Stenild Gymnastik. Der ved en ekstraordinær generalforsamling i Stenild foredrags- og aktivitetsforening blev ekskluderet af fællesskabet juni 2010.
Stenild Gymnastikforening havde et motto ”Gymnastik for alle”, hvilket vi har overtaget i den nye Sortebakken Gymnastikforening. Stenild Gymnastik fandt små nicher inden for gymnastikken og dette er også blevet kendetegnet for den nye Sortebakken Gymnastikforening.
I Himmerland er vi som den eneste gymnastikforening, der afholder et Børnestævne. Det er et DGI arrangement, men vores gymnastikforening der afholder det. Det er en begivenhed der altid er spændende og dejlig. Det er også udfordrende at rumme så mange gymnaster, instruktører og ikke mindst publikum. I gennemsnit er der ca. 700 gymnaster/instruktører på gulvet for at vise deres ypperligste gymnastik. 
Vi er begyndt på en ny aktivitet, vi kalder ”Søndagsfræs”. Det er en aktivitet, der giver familien mulighed for sammen at være aktive. Der er plads til vildbasser og de mere stille børn. Der vil altid være mindst to instruktører tilstede, for at guide og hjælpe i situationer. Gymnastikforeningen sætter redskaber ud, der kan benyttes af alle. Det vigtigste er, at det er for hele familien. Det er gratis at deltage og man skal ikke melde sig til – når familien har overskud og tid, så kom til Søndagsfræs
Der er også kommet et nyt tiltag i form af fællesspisning en gang om måneden. Der kan hele familien også være med og på den måde, kan vi få lidt mere fællesskab ind i foreningen. 
I år vil der for femte år i træk være Gymnastikskole, hvor gymnastikforeningen samler et hold dygtige instruktører, der i tre dage laver gymnastik for de ca. 50 gymnaster.  Der er også et hold ”Hygge mødre” der sørger for forplejning hele dagen. De er der også, hvis der skal pustes på et knæ. Samtidig er der pasning af gymnasterne fra 6:30 til kl. 9:00, hvor gymnastikskolen starter og igen fra kl. 15:00 hvor gymnastikskolen slutter indtil kl. 17:00.
Der er så mange muligheder – vi skal bare gøre det. 
Venlig hilsen 
Vibeke Bøgh-Kristensen
(Tidligere formand)